Baseboll

Baseboll gör comeback i Tokyo-OS efter att ha lämnats utanför OS-programmet sedan London-OS 2012. Med ett event på programmet för herrar där sex lag deltar. Matcherna i turneringen kommer att spelas på Yokohama Stadium och Fukushima Azuma Stadium.

Sveriges OS-trupp i baseboll

Sverige har ingen OS-trupp eller lag som har kvalat sig till turneringen i baseboll.

Grenar i baseboll

Turneringen i baseboll kommer att inledas med ett gruppspel där de sex lagen delas in i två grupper, med tre lag i varje grupp. Lagen i varje grupp kommer att mötas en gång.

Efter gruppspelet kommer ett slutspel att ta vid. Till slutspelet går alla de sex lagen vidare men placeringen i gruppspelet är av vikt för en enklare väg genom slutspelet.

Ettan i varje grupp möter varandra i slutspelet och samma gäller för tvåan och trean. Ettorna har som sagt en klar fördel i slutspelet trots att de möts direkt och är oavsett resultat garanterade en bronsmatch.

Slutspelet är uppdelad i en vinnargren och förlorargren. Förlorar lagen en match i vinnargrenen så är man inte ute utan flyttas ned till förlorargrenen och har fortfarande en chans att på medaljerna. En förlust i förlorargrenen innebär dock att laget är ute ur turneringen.