Karate OS 2020 - datum, tv, resultat, Sverige, herrar/damer

Karate

Kampsporten karate är en av fem nya sporter som gör OS-debut i Tokyo 2021. Karate har sitt ursprung från 1300-talets Japan och passande nog är det dags för sporten att få skina i det största av idrottseventen. Dock kommer det att bli en kort första sejour för karate som inte planeras att finnas med i Paris 2024.

I Tokyo-OS 2021 kommer karate att ha 8 medaljevent och grenar på OS-programmet, som kommer att avgöras mellan den 5/8 och 7/8. Arenorna som kommer att användas i karate under de olympiska spelen 2021 är Nippon Budokan. Samma arena även kommer att vara värd för en annan japansk kampsport under spelens gång nämligen judo.

Sveriges OS-trupp i karate

Sverige har ingen uttagen trupp i karate.

Grenar i karate

I karate så är det två grenar med på OS-programmet kumite och kata. I kumite så har herrarna och damerna tre viktklasser vardera. I kata så finns det inga viktklassera utan damerna och herrarna har en tävling vardera i denna gren.

I karate så kan varje nation registrera som mest åtta atleter, fyra herrar och fyra damer.  Och till varje enskild tävling så tillåts endast en deltagare per nation. Varje tävling kata och kumite har ett tak på 10 deltagare per tävling.