Tredje OS-guldet och nio medaljer totalt!

7 augusti, 2021

Den näst sista dagen i Tokyo-OS bjöd på stor dramatik när det svenska laget i hästhoppning tog hem Sveriges tredje guld. Och med fotbollsdamernas silver under fredagen så är nu Sverige uppe i nio medaljer totalt.

Guld i hästhoppning

Efter succén i den individuella hästhoppningen så var förhoppningarna stora på en svensk medalj även i lagtävlingen under lördagen. En tävling som bjöd på stor dramatik när det svenska laget, med Peder Fredricson, Henrik von Eckermann och Malin Baryard-Johnsson, vann omhoppningen mot USA med en marginal på 1,3 sekunder och därmed tog hem guldet. Ett guld som är Sveriges första i grenen sedan OS 1924.

Tungt silver för fotbollsdamerna

Det svenska damlaget i fotboll hade en tung fredag när man föll i finalen mot Kanada trots att man klara favoriter på förhand. I finalen mot Kanada var man det klart bättre laget och tog ledning med 1-0 i den första halvleken. Men i den andra halvleken kunde Kanada kvittera på straff till 1-1. Ett resultat som stod sig under ordinarie tid och förlängningen. Matchen gick därmed till straffläggning som även den blev riktigt dramatisk med flera missar och svettiga räddningar från båda lagen. Caroline Seger hade dock möjligheten skjuta Sverige till ett OS-guld i den femte omgången men bollen gick istället över. Sverige missade även den sjätte straffen medan Kanada satte sina och säkrade guldet.

Ingen medalj i damernas golf

I damernas golf blev det ingen medalj för varken Madelene Sagström eller Anna Nordqvist som slutade på en delad 20:e respektive 23:e plats i tävlingen

Uteblivna framgångar i lördagens friidrott

I lördagens friidrott så lös de svenska framgångarna med sin frånvaro. I damernas höjdhoppsfinal så slutade Maja Nilsson på en 13 plats och stannade på höjden 1,84. I damernas final på 10000 meter så bröt Sarah Lahti tävlingen på grund av värmen men Meraf Bahta tog sig i mål med tiden 32.10.49 och slutade på 18 plats. I herrarnas spjutfinal slutade Kim Amb på 11 plats med ett kast på 79,69 meter. Och i herrarnas 1500 meter så tog sig inte Kalle Berglund vidare från försöket.

Handbollsdamerna har fortfarande medaljchans

En tävlingsdag återstår nu i Tokyo-OS och fortfarande finns det chans på medalj för Sverige. De svenska handbollsdamerna kommer nämligen att ställas mot Norge i bronsmatchen med start 04:00 svensk tid.

Då avslutas spelen

Spelen i Tokyo kommer att avslutas med den sedvanliga ceremonin som börjar vid 13:00.