TV-tablå & tv-tider Sommar-OS 2020/2021

Spelen i Tokyo-OS 2021 kommer att pågå mellan den 21 juli och 8 augusti. Discovery kommer att stå för sändningarna under sommar-OS i Tokyo. Bolaget har ett utbud med kanaler som Kanal 5, Kanal 9, Kanal 11, Eurosport och Eurosport 2.

Tidsskillnaden mellan Sverige och Japan är under sommarperioden 7 timmar. Under en normal OS-dag så pågår tävlingarna vanligtvis någonstans mellan 00:00 till 19:00 svensk tid.

TV-kanalerna för Tokyo-OS 2020

Bolaget Discovery har förvärvat rättigheterna för att sända sommarspelen i Tokyo 2020.  Och i deras utbud så ingår följande kanaler: Kanal 5, Kanal 9, Kanal 11, Eurosport och Eurosport 2.

Discovery hade även uppdraget att sända Vinter-OS senast 2018 och då var upplägget som sådant att Kanal 5 vad huvudkanalen där OS sändes dygnet runt. Och att i övriga kanaler fungerade som stödkanaler där utvalda tävlingar visades.

Tv-tider och tidsskillnad

Tidsskillnaden mellan Sverige och Japan är 7 timmar under sommarperioden. Sveriges tidszon är UTC+1 vilket benämns som CET, Central European Time. UTC+1 innebär att Sverige ligger en timme före den universella tidszonen. Men eftersom Sverige anammar sommar- och vintertid så är Sveriges tidsskillnad under sommaren istället UTC+2. Tokyo går under tidszonen Japan Standard Time, vilket innebär att tidskillnaden är UTC+9 året om.

TV-tablå för sommar-OS 2020

För er som följde Vinter-OS i Sydkorea så vet ni vad ni har att vänta er. Med tidiga tävlingar under natten och sena tävlingar under förmiddagen och eftermiddagen svensk tid.

Tävlingarna under en OS-dag börjar oftast kring 10:00 och kan i vissa fall pågå så sent som 22:00 lokal tid. För oss svenskar kommer det därmed bli sena sommarnätter för den riktigt inbitne som inte vill missa några tävlingar.

Vissa tävlingar som exempelvis basketen kommer att anpassas till den europeiska och amerikanska publiken så att så många som möjligt får möjligen att följa tävlingarna även hemma vid TV:n.