Två Svenska silver och flyttad fotbollsfinal

5 augusti, 2021

Under onsdagen bärgades ytterligare två svenska silvermedaljer i Tokyo. Först i 470 (segling) och sedan i banhoppning (ridsport). Därmed har nu Sverige sju medaljer totalt och ytterligare en att invänta i damernas fotbollsfinal som är framflyttad till 14:00 under fredagen.

Dahlberg & Bergström säkrade silvret i 470

Anton Dahlberg och Fredrik Bergström följde upp VM-guldet från i våras med ett silver i gårdagens sista segling i 470. Att ta hem guldet i 470 var inför sista loppet inte aktuellt då Mathew Belcher och Will Ryan från Australien låg långt före. Istället blev det en kamp med spanjorerna Xammar och Rodriguez Garcia-Paz om silver- och bronsmedaljerna. En kamp som den svenska duon till slut vann tämligen säkert.

Silver till Peder Fredricson

Den andra medaljen för dagen tog Peder Fredricson hem i banhoppningsfinalen (ridning), samma valör som i Rio-OS för fem år sedan. Dock fanns det bud på fler svenska medaljer i denna otroligt spännande final. Peder Fredricson, Henrik von Eckermann och Malin Baryard Johnsson var alla tre felfria tillsammans med ytterligare tre ryttare. Omhoppning fick därmed avgöra hur medaljerna skulle fördelas. I omhoppning var alla de tre svenskarna återigen felfria men det var också Ben Maher, från Storbritannien, som dock var snabbare och därmed tog hem segern. Henrik von Eckermann hade den tredje bästa tiden men blev sedan nedpetad av holländaren Maikel van der Vleuten. Malin Baryard Johnsson blev femma.

De svenska resultaten bådar gott inför laghoppningen. Kvalificeringsomgången i laghoppningen kommer att avgöras under fredagen vid 12:00 och finalen startar på lördag klockan 12:00.

Inga medaljer i gång eller i damernas stavhopp

Medalj blev det varken för Perseus Karlström i gång 20 km eller Angelica Bengtsson i damernas stavhoppsfinal under torsdagen. Karlström var med länge men blev till slut nia. Bengtsson klarade ingångshöjden på 4,50 i finalen men rev därefter ut sig från tävlingen och slutade bland de sista i finalen.

Handbollsdamerna vidare till semifinal

I damernas handboll är Sverige vidare till semifinal och vann med klara 39-30 mot Sydkorea i kvartsfinalen. Nu är det Frankrike som väntar i semifinalen med matchstart 10:00 under fredagen.

Damfinalen i fotboll flyttad

Damernas fotbollsfinal var tänkt att spelas natten till fredagen med avspark 04:00. Men efter påtryckningar så flyttas nu matchen fram till 14:00 istället. En tid som både är bättre för oss tittare i Sverige men också för spelarna på grund av värmen i Tokyo.

Madelene Sagström på femte plats i damernas golf

I damernas golftävling så har Madelene Sagström ett bra läge inför den tredje omgången och ligger på femte plats med -8 i totalen. Anna Nordqvist ligger långt ned i totalen på en delad 30 plats med -1 i slag.